PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2009-06-01

Ian Rankin om Rebus sista fall


Om Rebus sista fall:
Den allra sista romanen om Rebus är en av de bästa! skriver The Scotsman

"Trots att pensionen är nära lyckas Rebus med sin sedvanliga brist på takt bli avstängd från utredningen av mordet på en rysk exilpoet. Men det hindrar honom inte från att ägna sig åt privat spaning. Och snart inträffar ännu ett mord vilket komplicerar tillvaron ytterligare för den gamle kommissarien".

Rebus sista fall
Ian Rankin


Det är inte bara höstdagarna i Edinburgh som nu lider mot sitt slut - även John Rebus karriär som kriminalkommissarie gör det. Skrivbord ska städas, lösa trådar ska knytas ihop och kollegor ska övertalas.

Mycket är sig likt i Edinburgh men ändå inte. Rökförbudet på lokal ställer till problem för Rebus. Det blir ett evigt rännande ut för att "samtala med professor Nikotin". I och för sig innebär det att Rebus snappar upp ett och annat som händer ute på gatorna.

En rysk exilpoet hittas död och det ser ut som om ett rån gått över styr. Samtidigt befinner sig en rysk delegation av ivriga affärsmän - den typen som köper fotbollslag - i staden. Politikerna och bankdirektörerna är mycket angelägna om att fallet får ett snabbt avslut.

Men Rebus och hans kollega Siobhan Clarke anar ugglor i mossen. Rebus lyckas med sin sedvanliga brist på takt att bli avstängd. Detta hindrar dock inte honom från att ägna sig åt lite privatspaning.

Så inträffar ett nytt brutalt mord. Finns det någon koppling mellan fallen? Rebus ärkefiende, gangsterbossen Big Ger Cafferty, har figurerat i utredningen. Det visar sig att det inte bara är Rebus som bevakar gangsterbossen. När Cafferty sedan utsätts för en brutal misshandel och misstankarna riktas mot Rebus får den gamle kriminalkommissarien det riktigt hett om öronen …

Rebus sista fall är både är en stark, gripande och bitterljuv avslutning på kriminalkommissarie John Rebus kamp mot korruption, brottslighet och mord.

se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med