PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2010-01-31

True Blood i orginalpocket


Månpocket ger i maj ut de tre första delarna av författaren Charlaine Harris mycket framgångsrika serie om Sookie Stackhouse. De lanseras i helt nya översättningar (Thomas Engström) och med nya omslag. Ytterligare minst två titlar ges ut senare under 2010.

Det är böckerna om Sookie Stackhouse som ligger bakom den populära TV-serien True Blood med bland andra Alexander Skarsgård som den blodtörstande och sexiga vampyren Eric. Vad är det som är så speciellt med den här serien? Finns det inte tillräckligt många vampyrböcker på marknaden redan?

Teresa Knochenhauer, produktchef på Månpocket svarar:
-Den här serien placerar sig mitt i tidens trender, den andas 50-tal, den är lakoniskt tuff i sin stil, en del skruvad humor, underhållning, sex och vampyrer. Jag tror inte ”vampyr”marknaden är mättad eftersom de här böckerna till viss del ersätter underhållningsgenren eller chic-lit genren som är svår att i traditionell form nå ut med idag. Det är romantik, spänning och relationer under en något mer skruvad tillvaro med vampyrer på barerna som dricker syntetiskt blod. True Blood vänder sig också till en äldre och bredare målgrupp än tex Stephanie Meyer.

Månpocket har valt att göra helt nya översättningar av böckerna, vilket är ovanligt för pocket. Varför har ni gjort det?
-Vi ger ut dem i original eftersom det inte funnits ett originalförlag som satsat så stort på hela serien och eftersom de tidigare två översättningarna som fanns på marknaden inte riktigt höll måttet kvalitetsmässigt.

Hur många titlar finns det? Tänker Månpocket ge ut alla?
-Det finns 9 titlar i serien och vi har till en början förbundit oss att ge ut fem men har option på resterande titlar.

De tre första delarna i serien - Död tills mörkret faller,Levande död i Dallas och Klubb Död - släpps den 28 maj.


Om författaren:
Charlaine Harris har givit ut böcker i över 25 år, men det är först med böckerna om Sookie Stackhouse som hon blivit världsberömd. Efter att ha skrivit mer traditionella spänningsböcker insåg hon att det krävdes något mer drastiskt för att hon skulle slå igenom på bred front. Med "Död tills mörkret faller" hittade hon en perfekt blandning av genrer; spänning, romantik och science fiction. Böckerna har hittat en ännu bredare publik tack vare den prisade HBO-serien True Blood. Författaren bor i Arkansas, USA.

se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med