PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-10-25

En kritisk uppgörelse med reklambranschen


Debutanten Jonas Joelson är till vardags copywriter och har även skrivit manus till Humorlabbet, SVT. I sin debutroman skildrar han reklamvärlden och Stockholms klubbliv ur en ung mans perspektiv.

Jonas Joelson skriver i Tabula Rasa Hotels som en Klas Östergrens reklamarbetande lillebror på speed och kryddar sin berättelse om copywritern Davids uppgång och fall med farsartade anekdoter, humoristiska inpass om Stockholms klubbliv och en och annan ömkansvärd barndomsreminiscens.

"Prosan är snabb och vass, alltsammans är mycket skickligt utfört och det förleder en lätt att tro att Tabula Rasa Hotels är en djupare roman än vad den faktiskt är. Men att läsa boken med sådana förväntningar är nog snarast att göra den en otjänst. Det här är intelligent och ambitiös manlig chick lit strösslad med våldsklichéer. Där chick lit-drottningen Marian Keyes njutningsfullt beskriver exklusiva klädesplagg delar Joelson ut lika många smockor som i en genomsnittlig Hamiltonfilm.

En historia som berättats förut, förstås: ung man låter sig förytligas och förhärdas i en storstadsmiljö full av företagskort, inneställen, marmorblänkande lobbyer och blonderade bulimiker; ung man drabbas av grav ångest, super sig redlös och ligger med allt som rör sig och kör kanske handen genom en glasruta; ung man når till slut något slags insikt."

se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med