PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-08-27

Fem karriärtips med Solveig och Hanna


Hallå där! Solveig Norberg och Hanna Lumikero som är aktuella med Karriärhandbok för kvinnor. Vilka är era fem bästa karriärtips?

1. Skrota ordet ”lite”
”Jag tänkte hålla en liten presentation …”, ”Om jag bara får bryta in litegrann”. Ordet lite signalerar att du knappt själv tror på din produkt/ditt uttalande och det är, enligt vår erfarenhet, mer vanligt hos kvinnor. Skippa det ordet, så får du mer tyngd.

2. Ange lönekrav redan i ditt cv
Du minimerar då risken för att hamna i den klassiska kvinnofällan att bli så förtjust i tjänsten att du överväger att ta den till vilket pris som helst. Om du lagt lönekravet redan i cv:t kan du inte fegbacka när löneanspråket kommer på tal.

3. Undvik att prata manligt/kvinnligt
Diskussioner som ”det där är så typiskt karlar” har aldrig öppnat några dörrar. Om någon bemöter dig med ett ”typiskt kvinnor” kan du alltid köra med ett ”Hur menar du då?” eller ett förvånat ”Tycker du?”.

4. Byt jobb ofta
Ett jobbyte kan boosta din karriär såväl lönemässigt som nivåmässigt. Passa på att byta när du känner dig nöjd på din nuvarande arbetsplats - då har du stake nog att begära en hög lön (du har ju trots allt inget att förlora).

5. Klä dig alltid snäppet bättre än dina kollegor
Människan är rätt okomplicerad och ofta vill hon förenkla sin tillvaro genom att falla tillbaka på fördomar. Kostym och kritvit skjorta? Skarpt. Gympaskor och bermudashorts? Slacker. Dra fördel av hjärnans enkelspårighet och signalera på så vis din professionalism genom ett vårdad, stilfullt yttre.se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med