PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-07-17

Paul Auster aktuell i pocket med Sunset Park


Paul Auster, amerikansk författare född 1947, påbörjade sin litterära verksamhet som översättare av fransk lyrik och debuterade som författare på 1970-talet.

Han fick sitt stora publika genombrott med romansviten New York-trilogin i slutet av 1980-talet, och har sedan dess befäst sin plats i litteraturhistorien genom romaner, poesi, essäsamlingar och filmmanus.

Paul Auster är nu pocketaktuell med romanen Sunset Park.

Karakteristiskt för Austers romaner är inspirationen från både europeisk och amerikansk tradition och hans verk kännetecknas ofta av en metafiktiv sammansmältning av en självbiografisk och litterär motivvärld.



Om boken:
Sju år har passerat sedan Miles Heller hastigt flydde både college och familj i New York. Nu arbetar han i stället i Florida med att tömma bostäder där familjer har blivit vräkta. Efter en kärlekshistoria med en brådmogen tonåring och med styvbroderns död ständigt hängande över sig som ett spöke, återvänder han till sist hem. Där hamnar han i Sunset Park, ett ruffigt område i Brooklyn, i ett hus som har ockuperats av en grupp konstnärer. Där finns Bing, den missnöjde musikern, Ellen, den melankoliska illustratören, samt Alice, den uttråkade doktoranden. I staden finns också Morris Heller, Miles pappa, en bokförläggare som förtvivlat försöker rädda både sitt förlag och sitt äktenskap, samtidigt som han hoppas på en återförening med sonen.

Recensioner:
"Den är lättsam, snygg … När romanen är som bäst påminner den om något av F Scott Fitzgerald … Auster har lyckats beskriva något väsentligt i samtiden: de vitt skilda förutsättningarna för de tidiga 80-talisterna och deras föräldrageneration."
Göteborgs-Posten

"Givetvis är Sunset Park en bok som man slukar snabbt och motståndslöst. Auster är en driven berättare."
Svenska Dagbladet

"Auster har ett sådant sug i sitt berättande, ett sådant driv i sin svala och distinkta prosa, ett sådant elegant schvung i sina hopp mellan karaktärerna, att jag från början till slut sitter som klistrad vid Sunset Park."
Norrköpings Tidningar

"Sunset Park är medryckande, engagerande, mycket njutbar. Auster visar att han behärskar romankonstens alla trick."
Borlänge Tidning






se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med