PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-06-19

Rysaren Sankta Psyko aktuell i pocket


Johan Theorin har i thrillern, Sankta Psyko, lämnat sitt älskade Öland och istället förlagt handlingen till en förskola i Västsverige, vägg i vägg med en psykiatrisk klinik.

Johan Theorin är född 1963 i Göteborg och uppvuxen i Nora och på Öland. Han har arbetat som journalist och skrivit noveller i olika tidningar och antologier innan han romandebuterade 2007 med Skumtimmen, som blev populär hos både läsare och kritiker. För den utsågs Johan Theorin 2007 till årets bästa kriminalromandebut av Svenska deckarakademin. Succén har följts av flera kriminalromaner för vilka han fått utmärkelser för bästa svenska och skandinaviska kriminalroman. Sankta Psyko utkom 2011 och den är nu aktuell i pocket.

I thrillern, Sankta Psyko, har Theorin dock lämnat sitt älskade vindpinade Öland, och istället förlagt handlingen till en förskola i Västsverige, vägg i vägg med en psykiatrisk klinik, där många dömda brottslingar behandlas. Till förskolan kommer Jan Hauger som vikarie - och successivt mejslas hemligheterna fram, lager för lager.

”Lika delar spänning och obehag driver storyn framåt. Den är skruvad men verkligheten överträffar som bekant alltid dikten och det bidrar onekligen till att sända kalla kårar längs ryggraden. Upplösningen är plötslig, oväntad och en smula otippad. (...) Ett bra tips är att se till att ha sovmorgon dagen efter du börjar läsa Sankta Psyko.”
Anna Mi Matzén, Barometern

”Det verkar upplagt för en psykopat thriller av sedvanlig sort. Men Theorin är en intressantare och mer ambitiös författare än så. Han hade kunnat nöja sig med att låta ondskan slå till under fruktstunden, men tvingar oss istället att långsamt upptäcka en berättelse om utsatthet, mobbning, ensamhet och flyktförsök in i mörkret. (...) I gengäld låter Johan Theorin slutkapitlen explodera i ett actionfyrverkeri som kommer att få tv-regissörerna att tindra med ögonen.”
Per Svensson, Sydsvenska Dagbladet

”Johan Theorins fjärde roman, Sankta Psyko, är en suggestiv thriller om människor som vi egentligen inte vill se. Människor på samhällets skuggsida. Det är en thriller som innehåller ovanligt lite blod och våld. Men det våld som beskrivs är utomordentligt skrämmande och tankvärt. (...) en riktig bladvändare. För att inte tala om den rafflande, och oväntade, upplösningen.”
Monica G Engström, Västerbottens-Kurirense fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med