PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-06-15

Denise Mina aktuell med Getingsommar


Den skotska författaren Denise Mina är aktuell med Getingsommar i pocket. 2011 belönades hon av Svenska Deckarakademin för bästa till svenska översatta kriminalroman, för just Getingsommar.

Den skotska författaren Denise Mina har blivit uppmärksammad för sina kriminalromaner. Hon belönades 2011 av Svenska Deckarakademin för bästa till svenska översatta deckare, Getingsommar. Det är den femte kriminalromanen på Månpocket av
författaren.

Mest känd är Denise Mina för den så kallade Garnethilltrilogin, vars första del Död i Garnethill belönades med John Creasey Award för bästa debutroman i kriminalgenren 1998.

Denise Mina har även skrivit komedier för skotska BBC samt ett par humoristiska guideböcker. Dessutom har hon skrivit manus till den tecknade vuxenserien Hellblazer.


Getingsommar utmärks av en tät intrig, mästerlig karaktärsskildring och Glasgows speciella atmosfär.

- En känd finansman hittas hängd i ett träd utanför sitt hus i Kent. Självmordet väcker ingen sympati. Lars Anderson var girigheten personifierad och han lurade många småsparare på pengar. Efter sig lämnar han dessutom en trasig familj med komplicerade problem.

Några timmar efter Andersons död påträffas en ung kvinna mördad i ett av Glasgows mer välbeställda villakvarter. När kriminalinspektör Alex Morrow utreder fallet finner hon flera egendomligheter. Sarah Erroll levde ett dubbelliv som skulle chockat omgivningen. Spåren leder till Kent och den nyligen bortgångne Lars Anderson …

Getingsommar har fått fina recensioner.

”Vass deckare om klass och kön... Intrigen i Getingsommar är både så spänningsskapande och exakt komponerad som man kan förvänta sig av en av världen ledande deckarförfattare.”
Dagens Nyheter

”Det Denise Mina gör allra bäst är att skildra klasstillhörigheter, och hur de påverkar människor...Hon månar om sina karaktärer, byter skickligt perspektiven så att alla får komma till tals. Liksom hon månar om läsaren...Det som gör Getingsommar så läsvärd är inte den rafflande spänningen, utan just denna slutsats: när det kommer till mord finns sällan några vinnare.”
Svenska Dagbladet

”Årets bästa till svenska översatta kriminalroman blev Getingsommar...en engagerad och skakande kombination av brittiskt samtidsreportage och originell kriminalgåta.”
Svenska Deckarakademinse fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med