PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-05-15

Hårdrockssbandet Metallica som biografi


En gedigen biografi över hårdrockbandet Metallica skriven av den kända engelska rockjournalisten Mick Wall kom ut på svenska 2011, nu är biografin Metallica aktuell i pocketutgåva.

Metallica är det amerikanska thrashbandet, som grundades den 28 oktober 1981 i ett garage i Los Angeles, Kalifornien, USA. Bandet har sålt över 100 miljoner album världen över, varav 58 miljoner i USA och räknas som det mest inflytelserika bandet i sin genre.

De turnerar världen över och har uppträtt i Sverige ett flertal gånger. 1986 var de med om en tragisk bussolycka utanför Ljungby, som tog basisten Cliff Burtons liv. De två grundarna till heavy rockbandet, dansken Lars Ulrich och amerikanen James Hetfield är fortfarande med från starten för över trettio år sedan.

2009 släpptes det efterlängtade albumet ”Death Magnetic” som direkt hamnade på alla topplistor världen över och 2011 medverkade Metallica på Red Lous album ”Lulu”.

Metallica har en hängiven publik och turnerar som bäst i Europa och Norden. De har spelningar i Norge, Finland och Danmark men inte i Sverige denna gång.Biografin Metallica har fått många fina recensioner. Recensionen i till exempel BTJ löd så här:
”Mick Wall, en av Englands mest renommerade rockjournalister, har skrivit en läsvärd biografi över Metallica, bandet vars historia innehåller i stort sett allt: död, gruppterapi, missbruk, hat, vänskap, envishet, girighet och briljant hårdrock. Wall är en utmärkt skribent som skrivit flera rockbiografier och kan hårdrockshistorien bättre än de flesta. Han känner medlemmarna i Metallica sedan länge men stryker dem inte medhårs. Sammantaget är detta en lysande biografi som också belyser den extrema hårdrockens framväxt.”

se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med