PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-05-14

Matrevolution - ät dig frisk med riktig mat


Andreas Eenfeldt, läkare och specialist i allmänmedicin är nu pocketaktuell med Matrevolutionen

Många svenskar blir feta och sjuka av dagens omoderna kostråd. Fetma och diabetes ökar inte bara oroväckande i USA utan även i Sverige. Socker och raffinerad mat, halvfabrikat med tillsatser, är en del av orsaken. Och råden att äta lightprodukter har visat sig ha motsatt effekt. Rädslan för fett har visat sig vara obegrundad. Ny forskning visar tvärtom att med rätt fett bränner man fett. Och att det gäller att hålla blodsockret på en låg jämn nivå, äta mat som inte ger insulinpåslag. Med förhöjt insulinvärde i kroppen kan vi inte förbränna fett.

I Matrevolutionen visar Andreas Eenfelt hur man går ner i vikt och håller sig smal med lågkolhydratkost, LCHF vilket står för Low Carb High Fat det vill säga kost med lågt kolhydratintag och ökat fettintag.

”Allt fler moderna stora studier visar att det är dags att tänka om. Gårdagens lightprodukter inte bara smakar sämre och är fyllda av tillsatser. De visar sig också vara dåliga för vikten och hälsan. Det är hög tid för riktig mat igen”, säger Andreas Eenfeldt.

Debatten kring övervikt, fetma och förespråkandet av LCHF-diet har tagit fart. Andreas Eenfeldt hoppas kunna påverka Livsmedelsverkets rekommendationer. Idag gör dessutom läkemedelsindustrin stora vinster på att patienter tar kolestorolsänkande medicin på grund av övervikt. Ny forskning visar att mättat fett kan höja det goda kolesterolet. HDL, vilket är skyddande mot hjärtkärlsjukdom.

Andreas Eenfeldt ser kritiskt på modetrenden att överviktiga personer gastric bypass opereras allt oftare så att maten bara passerar en liten bit av matsäcken. Istället för att först få hjälp att gå ner i vikt med hjälp av sunda kostvanor. Andreas Eenfeldt säger att det behövs en matrevolution, bort med industrimat och socker och fram för ren mat där man inte är rädd för rätt fetter.

Målet för Andreas Eenfeldt är att sprida ny kunskap och inspirera dig på vägen mot en bättre hälsa.

Matrevolutionen tar upp hur trenderna har varit, vad modern forskning visar; teori och praktik, och boken avslutar med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar, det vill säga allt du behöver för att starta din egen matrevolution. 


”Ut med rädslan för naturligt fett, ut med industritillverkade lightprodukter. Ut med den överdrivna kolesterolskräck som bara gläder läkemedels- och margarinindustrin. Tillbaka till riktig mat. Mat tillagad med kärlek, och allt smör du vill.”
Andreas Eenfeldt

”Andreas Eenfeldt punkterar även statinernas förträfflighet, denna grymma storsäljare som tar in 100 000 miljoner kronor – och som inte ens behövs. Allt kan rättas till med rätt kost: ner med socker- och stärkelsematen och in med bra naturliga fetter, och frisk och naturliga mat så rättar det till sig av sig självt. Statinerna har en rad biverkningar. Hur länge ska vi tillåta att läkemedelsföretagen lurar oss? Skrota statinerna nu och ät rätt istället och du vill leva väl och länge! Det är ju själva kontentan av matrevolutionen – och när den är genomförd behövs inte mycket av den nuvarande, stora och oerhört kostsamma sjukvården och alla stora summor som betalas för läkemedel. För vi har absolut inte råd med den längre!”

”Denna matrevolution drar nu med sig allt fler och även många läkare, professorer och andra från etablissemanget. Det är på tiden – eftersom ohälsan har gått åt alldeles galet håll på kort tid.”

”Jag vill gratulera Andreas Eenfeldt till en pedagogisk, intressant, lärorik och samtidigt lättläst bok. Den är ett måste i den moderna människans hälsobibliotek!”
från Sanna Ehdins blogg

Andreas Eenfeldt driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. med 25.000 besökare dagligen och är en flitigt anlitad föreläsare för både allmänheten och sjukvårdspersonal. På bloggen rapporterar han dagligen om den senaste hälsoforskningen, ofta även från internationella konferenser.

se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med