PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-04-20

Intervju med Deon Meyer


Boktipset intervjuar den sydafrikanske författaren Deon Meyer, som rönt stora framgångar med sina kriminalromaner. Han är pocketaktuell med Tretton timmar

Boktipset intervjuar Deon Meyer
Intervjun i svensk översättning

Deon Meyer föddes 1958 i vindistrikten i västra Kapprovinsen i Sydafrika. Hans kriminalromaner har översatts till mer än 10 språk och rönt stora framgångar såväl i den anglosaxiska världen som här i Europa.Vi har intervjuat den sydafrikanske författaren Deon Meyer. Med Död i gryningen introduceras han för den svenska läsekretsen, följd av Jägarens hjärta, Devil´s Peak och Tretton timmar.

Han är i vår aktuell med Den sista safarin på svenska (Weylers förlag) och är även pocketaktuell med Tretton timmar (Månpocket). Här på Boktipset är författarens böcker mycket populära.

Intervjun är gjord på engelska men vi har fått önskemål om att översätta den, så här kommer samma intervju nu i svensk översättning.

Hur fick du idén till din första roman?
Med stor svårighet. Min första roman är som att ha en bror i fängelset – du kan inte förneka det, men du vill inte heller prata om det.

Efter att ha publicerat ett 20-tal noveller var steget till en roman stort för mig. Jag tillbringade mycket tid till att tänka på intrigen, och boken var som att skapa ett pussel med flera delar av berättelseidéerna satta tillsammans. (Den översattes aldrig och finns endast på Afrikaans). Det är arton år sedan, jag kan inte komma ihåg ursprunget av alla idéer.

När du börjar skriva en ny bok, har du hela berättelsen klar från början till slut eller växer den fram under skrivprocessen?
Det är faktisk lite av båda delar. Jag brukar vanligen ha en bred och vag idé av en intrig som kan fungera – med en potentiell början, mitt och slut. Jag börjar alltid från början, men jag når endast fram till det planerade slutet i omkring 50 % av mina böcker.

Hur gör du din research?
På alla sätt jag kan. Jag föredrar personliga intervjuer och arbetsskuggande, men jag läser också mycket. Och researchandet tar aldrig slut förrän på sista sidan.

Blir du någonsin skrämd av dina egna berättelser när du skriver?
Nej. Eftersom jag vet att jag till slut kommer att kunna ta mina karaktärer bort från bekymren.Har du någon favorit bland dina karaktärer?
Det är som att fråga vilket av mina barn jag älskar mest…

Är du inspirerad av några andra författare?
Jag är inspirerad av alla författare, för jag vet vad som krävs för att avsluta en bok.

Vad gör du helst när du inte skriver?
Åker på min BMW 1200 Adventure-motorcykel genom Afrika.

Vilka är dina tre bästa boktips just nu?
The Evil That Men Do av Brian Masters, The Blank Slate av Steven Pinker, och Long Walk To Freedom av Nelson Mandela.


se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med