PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-03-30

Samlade svenska kulter blir film


Hollywooduon Måns Mårlind och Björn Stein gör film av Anders Fagers skräcknovellsamling Samlade svenska kulter med beräknad premiär 2013.


Anders Fagers skräcknovellsamling Samlade svenska kulter blir film. Måns Mårlind skriver just nu manus till den första filmen baserad på Anders Fagers verk som Mårlind och Stein regisserar.

- Måns Mårlind känns som en perfekt manusförfattare för Samlade svenska kulter, säger Anders Fager. Jag har redan haft flera möten med Svensk Filmindustri och Måns och vet att det snart finns ett färdigt manus. Måns och jag har, även om vi inte träffats tidigare, förbluffande snarlik smak och en fascination för makabra historier. Folk säger att vi har samma böcker hemma. Fast i olika bokhyllor.

Judith Toth, Anders Fagers agent och ansvarig för filmrättigheter på Bonnier Group Agency, bekräftar att de sedan länge haft intresse från flera filmbolag för Samlade svenska kulter och att Svensk Filmindustri och regissörerna Mårlind & Stein är en kombination som alla är mycket nöjda med.

Björn Stein och Måns Mårlind regisserade senast Hollywoodfilmen Underworld: awakening med Kate Beckinsale i huvudrollen. Filmen gick nyligen upp på de svenska biograferna. Tidigare har de legat bakom svenska Storm och thrillern Shelter.

Samlade svenska kulter utkom på Månpocket 2011 och är en samling berättelser som alla är pusselbitar i en stor helhet. Anders Fagers nya roman Jag såg henne idag i receptionen utkommer i slutet av 2012 på Wahlström & Widstrand.


se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med