PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2012-03-20

Matens pris - boken som matindustrin inte vill att du ska läsa


Malin Olofsson och Daniel Öhmans reportagebok Matens pris , som tilldelats Stora Journalistpriset i klassen ”Årets Avslöjande” 2011 finns nu i pocket.

De två reportrarna på Sveriges Radio har gjort ett grundligt researcharbete och rest jorden runt för att dokumentera den globaliserade matindustrins nattsvarta verklighet. - Hur våra grödor odlas med giftiga bekämpningsmedel, som dödar tusentals människor varje år och hur djuren utsätts för ett fruktansvärt lidande och ett ovärdigt liv bara för att vi ska få vår mat så billigt som möjligt. Hur klimatfrågorna kommer i skymundan då de ekonomiska intressena styr. Olofsson och Öhman konstaterar att mäktiga ekonomiska intressen är mycket engagerade i våra matvanor.

Författarna vill genom sin reportagebok om matindustrins baksida skapa medvetenhet hos oss konsumenter och uppmanar oss att ta ett personligt ansvar. Men huvudansvaret måste ändå föras tillbaka till politikerna. Det är de som har makt att stifta lagar och det är de som kan rikta stöd till miljövänlig matproduktion - så att konsumenten har råd med den hållbara maten.


se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med