PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2011-10-12

Årets boktipsare


Har din granne plötsligt fått dig att läsa böcker? Eller ger din snabbköpskassör världens bästa boktips? Svenska folket uppmanas nu att skicka in sina nomineringar till Årets boktipsare.


Årets boktipsare är ett nyinstiftat pris med syfte att främja läsandet i Sverige. Vem som helst kan bli nominerad – en person, förening, organisation, eller en sajt eller grupp eller en idé. Helt enkelt något som får folk att läsa böcker.

En av initiativtagarna till projektet är Anna Ekström, ansvarig för läscommunityn Boktipset.se där också tävlingen har sin bas.
- Att tipsa andra om böcker och läsning är något universellt. På fikapausen med kollegorna, vid middagsbordet eller i den egna bloggen delar vi våra starkaste läsupplevelser med andra. Genom Årets boktipsare vill vi återkommande lyfta fram och uppmuntra alla dem som sprider läslust och inspirerar andra att läsa, säger Anna Ekström.

- Jag önskar alla en egen boktipsare! Det bästa som finns är när någon känner ens smak och man får boktips man kan lita på. Vi är väldigt glada över att vi blev tillfrågade om att vara delaktiga i projektet, det är ju det här som är kärnan, säger Ada Wester, förläggare på Gilla Böcker, som också ingår i den juryn som slutligen utser Årets boktipsare, efter att svenska folket har fått säga sitt.

Den 30 oktober är sista dagen att nominera, sen är det dags att rösta på de 15 bästa bidragen som juryn valt ut. Därefter utser juryn en vinnare bland de 5 bidragen som fått flest röster. Den som slutligen utses till Årets boktipsare får 100 böcker, en bokhylla från String och ett diplom designat av Nina Hemingsson. Dessutom belönas de fem bästa nomineringsmotiveringarna med två böcker var.
se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med