PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2011-06-26

Intervju med Christina Stielli


Du är pocketaktuell med Jag älskar dig inte. Kan du berätta mer om den?
Det är min debutroman som kom i september förra året. Nu ligger pocketen i butik och det är fantastiskt spännande!

Hur fick du inspiration till boken? Är mycket självupplevt?
Nej inte alls. Däremot har jag plockat i de känslor jag själv rörde mig i när jag gick igenom en egen separation men händelserna är påhittade.

Hur kändes det att debutera som skönlitterär författare?
Det var ju ett mål jag hade jobbat mot ett bra tag så det var en fantastisk känsla och lycka att nå fram! Hela processen mot mitt mål har lärt mig oändligt mycket som jag tar med mig i mitt fortsatta skrivande och mot alla andra mål jag har nu.
Hur ser din arbetsplats ut? Behöver du något speciellt för att kunna sätta igång att skriva? Berätta!

Jag har ingen särskilt arbetsplats där jag skriver. Jag skriver allra helst isolerad från allt annat, utan musik och gärna med en utsikt utanför ett fönster som jag kan vila i när jag funderar. Bäst skriver jag på en balkong i Italien faktiskt. Där sitter jag en månad per år och jobbar intensivt. Annars blir det i perioder eftersom jag driver ett utbildningsföretag också. De där perioderna lägger jag oftast långhelger och då flyr jag ut i Stockholms skärgård någonstans med min laptop.

Har du någon förebild bland författare? Någon du inspireras av.
Nej, faktiskt inte. Jag blir glad av en bra berättelse, en bra historia men det är inte vad som driver mitt eget skrivande.

Nämn en bok som du själv önskade att du skrivit.
Det är omöjligt att svara på ... det är så många böcker som jag tycker om och att välja någon klarar jag faktiskt inte av. Vad jag skulle önska och vad jag drömmer om är att ägna all tid åt att skriva och spruta ur mig böcker som Joyce Carol Oates gör.

Sommar och semestertider med lata dagar på stranden förknippar många med läsning. Har du några boktips som vi bara inte få missa i sommar?
Jag är en pocketfreak på sommaren själv så jag plöjer ungefär så här dags allt jag kan komma åt att köpa på mig i bokhandeln. Eftersom det här halvåret inte gett mig särskilt mycket tid att läsa kommer jag att läsa ikapp. Jag ska läsa Arne Dahl, Mari Jungstedt, Hjort och Rosenfeldt, Sigrid Combüchen, David Nicholls och absolut Cirkeln av Mats och Sara. Om jag skulle rekommendera en bok man inte bör missa skulle jag nog lyfta fram "Att ringa Clara". En ljuvlig berättelse.

Vad är du aktuell med just nu? Har du någon ny roman på gång?
Just nu skriver jag på en ny roman och det är ju den jag kommer att ägna min julimånad åt, på balkongen i ItalienVilken var din första starka läsupplevelse?
Det minns jag inte faktiskt. Jag har berättelser som sitter kvar inuti av olika anledningar. En del anledningar begriper jag, andra inte. Belladonna av Karen Moline glömmer jag aldrig och vågar inte läsa igen eftersom den ligger mjukt i minnet som någonting positivt. Jag vet inte vad jag skulle tycka om den idag. De små tingens Gud av Arundhati Roy knockade mig helt en sommar, den kommer jag heller aldrig att glömma. Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt och så Fallen av Oates är också berättelser som lever kvar som små mjuka luddiga moln inuti.se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med