PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2011-05-13

Suzanne Collins om Hungerspelen som film


Serien om Hungerspelen är högaktuell. Sista boken i serien kommer ut på Månpocket i sommar och Suzane Collins ger en exklusiv intervju om filmatiseringen av bok ett.

Suzanne Collins

Suzanne Collins fick sitt genombrott som författare till tv-program för barn. Bland annat Emmy-nominerades hon för Clarissa Explains it All and The Mystery Files of Shelby Woo. Dessutom nominerades hon för priset Writer's Guild of America för sin roll som medförfattare till den animerade kritikersuccén Santa, Baby!

Som barnboksförfattare slog hon igenom med The Underland Chronicles.
Hennes senaste projekt är Hungerspelen trilogin. Dom handlar om en fruktansvärd framtid där en rad krig har gjort Nordamerika skakigt, området är därför indelat i tolv distrikt. Varje år tävlar 24 ungdomar, två från varje distrikt, i Hungerspelen. Reglerna är enkla, en vinnare, en överlevare. Katniss syster Prim blir utvald att delta i lotteriet, men Katniss kan inte låta sin älskade lillasyster syster riskera sitt liv. Hon tar sin syters plats.

Suzanne är bosatt i Connecticut, USA, med sin familj och flera katter

Böckerna om Hungerspelen har fått strålande recensioner och har många fans runt om i världen. Just nu är förväntningarna skyhöga på den kommande filmatiseringen av den första boken i serien.

I början av april gav författaren till böckerna Suzanne Collins och filmens regissör Gary Cross en exklusiv intervju till Entertainment Weekly. Läs om deras samarbete kring filmen, hur manuset växte fram och hur castingen gick till. Intervjun hittar du här. http://insidemovies.ew.com/2011/04/07/hunger-games-suzanne-collins-gary-ross-exclusive/

I väntan på filmen, som beräknas ha premiär under 2012, kan alla fans hålla till godo med bok nummer tre i serien, Revolt, som kommer ut på Månpocket lagom till sommaren.

Hungerspelen (2009)

Fatta eld (2010)

Revolt (2011)se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med