PocketCard
    PocketCard 1-4 Böcker
    PocketCard Egen Design
    Utbud av pocketböcker
    Topplistan
    Utgivningsdagar
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Egen webbsida
    Förslag på hälsning
    Packning & post
  Onlinetjänster
    Sök ditt paket
    Lös in ditt kort
    Frågor och svar
  Övrigt
    Om PocketCard
    Samarbetspartners
    Hur sker leverans
    Nyheter
 
2010-11-10

Intervju med Henrik Fexeus


Henrik bloggar på bokus.se och från och med den 15 november även på boktipset.se.

Månadens bokcirkeltips, Alla får ligga av Henrik Fexeus, kom nyligen ut i pocket men har redan intagit en förstaplats på Månpockets topplista. Vi träffade Henrik för att prata om boken.

Du är nu aktuell i pocket med Alla får ligga – vad handlar den egentligen om och varför ska folk läsa den tycker du?
Undertiteln till Alla Får Ligga säger egentligen allt: "Strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan". Det här är en bok för alla som vill ha praktiska och konkreta tips om hur man gör när man vill få nån att falla pladask. Men det är också en handbok i social kompetens: Vi är ofta i situationer där vi måste förföra andra utan att det för den skull handlar om hångel, till exempel vid anställningsintervjuer och löneförhandlingar. Även där måste du kunna få andra intresserade av och nyfikna på dig, och teknikerna för det är ofta samma som när du vill kramas med snyggingen vid bardisken. Du bara slutar lite tidigare.

Vad säger dina läsare om boken – har du fått många reaktioner?Reaktionerna har varit mycket positiva - och de som hört av sig mest är de kvinnliga läsarna! Det är tydligt att kvinnor tycker det här med förförelse är lika svårt som män. Jag får ofta höra berättelser från både män och kvinnor i arton- till trettioårsåldern om hur väl boken funkat för dem, men en stor målgrupp har visat sig vara kvinnor runt fyrtio-fyrtiofem: Barnen är stora, separationen är klar och de har inte tid med trams. Överhuvud taget alla som har ont om tid eller inte har lust att gå på en massa nitar verkar ta boken till sig med hull och hår. Det är väldigt smickrande att få höra att den funkar så väl.

Tips på bra diskussionspunkter för en bokcirkel? Gärna flera.
Givna diskussionspunkter är väl egna erfarenheter av de olika teknikerna, samt personliga varianter som uppkommit när man testat dem. Boken är ju tänkt som en slags grundkurs. Börjar man använda sig av den praktiskt kommer man nästan alltid att upptäcka egna sätt att vidareutveckla materialet. Det är inte heller alla tekniker som passar för alla. Det är alltid nyttigt att diskutera de egna tankarna och erfarenheterna med andra.

Nytt och spännande som du håller på med just nu?
Just nu turnerar jag i Sverige med min enmansföreställning SinnesCirkus. Jag kommer spela den till mars 2011. I början av april nästa år kommer också min nya bok, Konsten Att Få Mentala Superkrafter, så jag sitter som bäst och rättar korr!


se fler nyheter »»


Lös in ditt PocketCard här!
Skriv in kortnumret som finns på ditt PocketCard i fältet nedan.


Osäker? Klicka här
Se vårt utbud av böcker här


PocketCard samarbetar med